Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για το μείγμα της κρέπας:
- 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τια χρήσεις
- 5 φλιτζάνια τσαγιού ανθρακική σόδα
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
- 4 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο Υλικά για τη γέμιση:
- 500 γραμμάρια ψιλοκομμένο σπανάκι
- 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα
- 300 γραμμάρια κίτρινο φυτικό τυρί τριμμένο
- 300 γραμμάρια φυτική φέτα σόγιας
- 1/2σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το μείγμα της κρέπας και τα χτυπάμε καλά να διαλυθεί το αλεύρι και να μην έχει σβόλους.
Αφήνουμε το μείγμα τουλάχιστον 40 λεπτά να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο και μόλις ροδίσουν προσθέτουμε το σπανάκι με τον άνηθο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στην εστία της κουζίνας μας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι.
Αλατοπιπερώνουμε και κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι μας. Μόλις χλιάνει προσθέτουμε τη τριμμένη φέτα σόγιας και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο. Τοποθετούμε το τηγάνι στην εστία της κουζίνας μας να κάψει πολύ καλά ο πάτος του και με μία κουτάλα σούπας παίρνουμε μία δόση από το μείγμα της κρέπας, (μία γεμάτη κουτάλα σούπας είναι μία δόση για ένα μεγάλο τηγάνι).
Αδειάζουμε το μείγμα της κρέπας μέσα στο τηγάνι και το γυρίζουμε γύρω-γύρω να καλυφθεί ο πάτος του τηγανιού χωρίς να μείνουν κενά και να πάρει ένα ομοιόμορφο στρογγυλό σχήμα.
Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι στην εστία και ψήνουμε μέχρι να δούμε να ξεκολλάει η κρέπα γύρω-γύρω. Για να είμαστε σίγουροι ότι είναι έτοιμη, ανασηκώνουμε λίγο τη κρέπα κι αν έχει ροδίσει από την κάτω πλευρά, τότε την αναποδογυρίζουμε προσεκτικά μέσα στο τηγάνι με μία σπάτουλα.
Με ένα κουτάλι βάζουμε γέμιση στο κέντρο της κρέπας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυτικό τυρί και αφού έχει ψηθεί και από την άλλη πλευρά η κρέπα, τη μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και την τυλίγουμε σε ρολό.
Σερβίρουμε ζεστή τη κρέπα κομμένη σε λοξά κομμάτια και αν θέλουμε μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με άσπρη σάλτσα μανιταριών.
Μπορούμε επίσης αν έχουμε καλεσμένους για φαγητό, να τις τοποθετήσουμε σε ένα πυρέξ τη μία δίπλα στην άλλη και να τις περιχύσουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα έως σαράντα λεπτά και τις σερβίρουμε ζεστές.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.