Ελιοπιτάκια με σφολιάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 1 πιάτο βαθύ με πολτοποιημένες ελιές καλαμών
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά σούπας ξερό δυόσμο
- 1-2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια.
Βάζουμε στο μούλτι, το κρεμμύδι, τις ελιές και το λάδι και τα πολτοποιούμε καλά, να γίνει πολτός (πάστα ελιάς).
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τη πάστα ελιάς και ρίχνουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας και αλείφουμε με τη πάστα ελιάς.
Το τυλίγουμε από τη μακριά του πλευρά σε ρολό και κόβουμε σε ροδέλες 2 εκατοστών με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Τοποθετούμε τις ροδέλες σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Συνεχίζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας κάνοντας την ίδια διαδικασία.
Αν μας περισσέψει πάστα ελιάς τη σερβίρουμε με κριτσίνια ή ψωμί φρυγανισμένο.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.