Ρεβιθοκεφτέδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 σφηνάκι ούζο
- 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο( μόνο τα φύλλα) ψιλοκομμένα
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ να φουσκώσουν σε κρύο νερό.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ξαφρίζουμε όταν δούμε ότι δημιουργείτε αφρός στη κατσαρόλα.
Αφήνουμε να βράσουν για 1 ώρα, τα σουρώνουμε, ( δεν θέλουμε να μαλακώσουν πολύ) και τα περνάμε από το μύλο λαχανικών.
Σε ένα μπολ βάζουμε το πολτό από τα ρεβίθια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να σφίξει για 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και πλάθουμε τους κεφτέδες.
Αν νομίζουμε ότι χρειάζεται αλεύρι προσθέτουμε λίγο ακόμα. Αλευρώνουμε τους κεφτέδες και τους τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν και σερβίρουμε.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.