Γαύρος πικάντικος στο φούρνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό γαύρο καθαρισμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Καυτερό πιπέρι (μπούκοβο)
- Αλάτι
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Χυμό από 2 λεμόνια
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Πλένουμε πολύ καλά το γαύρο και τον αλατίζουμε.
Σε ένα στρογγυλό ταψί τοποθετούμε το γαύρο τον έναν δίπλα στον άλλον και πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και ψήνουμε για 1/2 ώρα στο φούρνο.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό, φέτες λεμονιού και για συνοδευτικό με πιλάφι κους-κους.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.