Γαρίδες πιλάφι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια γαρίδες κατεψυγμένες
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρὐζι σπυρωτό
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι – πιπέρι
- Χλιαρό νερό ή (ζωμό γαρίδας)
Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν και τις βράζουμε για 2 λεπτά με το μισό κύβο λαχανικών.
Σουρώνουμε τις γαρίδες και κρατάμε το ζωμὀ για το πιλάφι.
Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα φρέσκα κρεμμυδάκια να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ρύζι και συμπληρώνουμε με ζωμό γαρίδας, ή με χλιαρό νερό, ( 1 ρύζι—3 νερό), αλάτι, το μισό κύβο λαχανικών και λίγο πιπέρι.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα το φαγητό να μην μας κολλήσει και συμπληρώνουμε με λίγο ζωμό γαρίδας, τόσο όσο χρειάζεται για να ψηθεί το ρύζι.
Λίγο πριν τελειώσει το πιλάφι προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
Σερβίρουμε με μαιντανό ψιλοκομμένο και φρέσκο τριμμένο πιπέρι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Maρια
Έλενα Πατουχέα