Κέικ με κόντιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για ένα μικρό κέικ:
- 125 γραμμάρια φυτική μαργαρίνη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 1 βανίλια
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 400 γραμμάρια φαρίνα Κόντιτα :
- 1 πράσινο νεράντζι,
- 1 πορτοκαλί νεράντζι
- 1 μικρό μανταρινάκι
- 1 παστό σύκο
- κόκκινα κερασάκια
Παίρνουμε τα γλυκά που έχουμε στεγνώσει, τα αλευρώνουμε πολύ καλά και τα κοσκινίζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να λιώσει.
Χαμηλώνουμε την ένταση και προσθέτουμε το χυμό, το ξύσμα και το αλεύρι. Ανακατεύουμε απαλά να απορροφηθεί το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ.
Ρίχνουμε τα αλευρωμένα κόντιτα* και με μία σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάνε παντού τα γλυκά.
Αν το μείγμα μας βγει σφικτό αραιώνουμε με λίγο χυμό πορτοκάλι. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
*Κόντιτα είναι τα ζαχαρωμένα γλυκά κουταλιού που είναι για ζαχαροπλαστική. Τα βρίσκουμε σε μικρές συσκευασίες των 125 γραμμαρίων στα σούπερ- μάρκετ, αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε ότι γλυκό κουταλιού έχετε στο σπίτι, αφού τα ξεπλύνετε πολύ καλά να φύγει τα σιρόπι και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά και να στεγνώσουν για 2 ημέρες.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.