Τονοκεφτέδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κονσέρβα μεγάλη τόνο σε νερό
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι – πιπέρι
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μπέικιν-πάουντερ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
Βάζουμε το τόνο σε ένα μπολ και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ζυμώνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο-λίγο με το μπέικιν και ξαναζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη σχετικά σφικτή που να στέκεται.
Ενώ πλάθουμε τα κεφτεδάκια βρέχουμε τα δάκτυλα μας με λίγο νερό αν κολλάει η ζύμη.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και σαλάτα από βραστά χόρτα.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Βαγγέλης Γλάρος