Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Μπακαλιάρος λεμονάτος

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 φιλέτο παστό μπακαλιάρο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό πατάτες
  • Χυμό από 2-3 λεμόνια
  • 1 γεμάτη κουταλιά σούπας κορν-φλάουρ
  • Πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

Κόβουμε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε μερίδες.
Ξεπλένουμε τα κομμάτια πολύ καλά με νερό να φύγει το χοντρό αλάτι, τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και καλύπτουμε με νερό.
Θα αφήσουμε το μπακαλιάρο να ξαρμυρίσει για 3 ημέρες και καθημερινά θα αλλάζουμε νερό, δύο με τρεις φορές την ημέρα.
Την ημέρα που θα μαγειρέψουμε το μπακαλιάρο τον στραγγίζουμε και με καθαρή πετσέτα σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια.
Βάζουμε σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις χαράζουμε μία φορά με μαχαίρι.
Προσθέτουμε τις πατάτες στη κατσαρόλα, τον άνηθο και νερό ίσα που να τις σκεπάζει και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά.
Μόλις δούμε πως είναι σχεδόν έτοιμες οι πατάτες, απλώνουμε πάνω στις πατάτες τα κομμάτια του μπακαλιάρου και συμπληρώνουμε με χλιαρό ίσα που να τα σκεπάζει.
Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια του ψαριού και κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Παίρνουμε το χυμό από 3 λεμόνια και διαλύουμε μέσα το κορν-φλάουρ.
Με μία κουτάλα σούπας αδειάζουμε λίγο ζωμό από τη κατσαρόλα σε ένα μπολ και ενώ ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτουμε το χυμό λεμονιού με το διαλυμένο κορν-φλάουρ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το φαγητό και ανακινούμε να πάει παντού.
Βάζουμε τη κατσαρόλα ξανά στη φωτιά και μόλις αρχίσει να κοχλάζει θα δούμε πως έχει αρχίσει η σάλτσα μας να χυλώνει.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και σερβίρουμε το φαγητό σε μερίδες με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές