Πίτσα καλτσόνε
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για 2 καλτσόνε Ζύμη:
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- Μία πρέζα αλάτι
- Λίγη ζάχαρη
- Χλιαρό νερό όσο πάρει Γέμιση:
- 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
- Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Φυτικό τυρί φέτα
- Φυτικό τυρί κίτρινο τριμμένο
- Μερικά ντοματάκια κομμένα σε φέτες
- 4-5 κουταλιές σούπας κέτσαπ
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Λίγη ρίγανη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στέρεα υλικά για τη ζύμη και προσθέτουμε το χλιαρό νερό λίγο-λίγο ζυμώνοντας, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια που τα έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, τα ντοματάκια, και τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια.
Σοτάρουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητική λαδόκολλα και την αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Παίρνουμε τη μισή ζύμη και την ανοίγουμε με τα δάκτυλα μας σε χοντρό στρογγυλό φύλλο μέσα στο ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη κέτσαπ με τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μισή ζύμη αφήνοντας 2-3 πόντους περιθώριο για το κλείσιμο.
Προσθέτουμε πάνω στη σάλτσα το κίτρινο φυτικό τυρί, τα μανιτάρια με τις πιπεριές, τη φέτα τριμμένη και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
Κλείνουμε το καλτσόνε σε μισοφέγγαρο και κλείνουμε τις άκρες γυρίζοντας προς τα μέσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει πάνω-κάτω.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.