Ρεβίθια με ρύζι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 2-2 ½ φλιτζάνια ρύζι σπυρωτό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κύβο φρέσκο λαχανικών
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό λεμονιού
Βάζουμε από το βράδυ της προηγούμενης μέρας τα ρεβίθια να φουσκώσουν.
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε να βράσουν με ένα φύλλο δάφνης μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι να βράσει με το κύβο λαχανικών και λίγο αλάτι και όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να ροδίσει, προσθέτουμε λίγο νερό και βράζουμε για 5 λεπτά.
Συμπληρώνουμε με τα ρεβίθια και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χυμό λεμονιού.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.