Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Πέρκα στη λαδόκολλα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1-2 κουταλιές σούπας ξερό κόλιανδρο
  • 2 κουταλάκια γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι τσαγιού σάλτσα τσίλι
  • 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Για το σερβίρισμα ρύζι Basmati ή ρύζι Jasmin

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 βαθμούς πάνω-κάτω.
Πλένουμε πολύ καλά τα φιλέτα ψαριού και τα αλατίζουμε.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τα κρεμμυδάκια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε μαζί με τα κομμένα ντοματάκια σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Παίρνουμε αντικολλητική λαδόκολλα και ετοιμάζουμε 4 ατομικά πακέτα. Μοιράζουμε τα 4 φιλέτα ψαριού σε κάθε πακέτο λαδόκολλας και μοιράζουμε ανάλογα τα σοταρισμένα λαχανικά.
Σε ένα σέικερ ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι και το ξύσμα.
Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και κλείνουμε τα πακέτα ερμητικά για να μην εξατμιστούν τα υγρά.
Ψήνουμε για 1/2 ώρα σε δυνατό φούρνο και σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές