Ψωμί με ξερά σύκα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 300 γραμμάρια αλεύρι ολικής
- 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλάκια γλυκού πιπέρι χοντροκομμένο*
- 2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
- 6 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
- Χλιαρό νερό όσο πάρει
- 1-1½ φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένα σύκα
Βάζουμε σε ένα μπολ τα πρώτα έξι υλικά όπως αναγράφονται στη συνταγή και προσθέτουμε λίγο-λίγο το χλιαρό νερό όσο πάρει για να γίνει μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να φουσκώσει για 1 ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο και στη μία ώρα προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα σύκα.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε τη ζύμη να διπλασιαστεί σε όγκο αυτή τη φορά μόνο για 1/2 ώρα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Παίρνουμε τη ζύμη μας και τη πλάθουμε σε στρογγυλό καρβέλι. Τοποθετούμε το καρβέλι μας σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμο και περνάμε την επιφάνεια του με μία βρεγμένη πετσέτα.
Μόλις κρυώσει καλά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
*Αν δεν σας αρέσουν τα πικάντικα ψωμιά αφαιρέστε το ένα κουταλάκι γλυκού πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.