Τερίνα σολομού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο καπνιστό σολομό ή πέστροφας
- 250 ml φυτική κρέμα σόγιας
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
Λιώνουμε στο μούλτι το σολομό και τον αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, τον ψιλοκομμένο άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε στο μείγμα το χυμό λεμονιού λίγο-λίγο, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε.
Αμέσως βλέπουμε ότι αρχίζει το μείγμα να πήζει πολύ γρήγορα, οπότε σταματάμε να προσθέτουμε χυμό λεμονιού και δοκιμάζουμε πρώτα την υφή της τερίνας.
Συμπληρώνουμε χυμό αν θέλουμε να πήξει περισσότερο, όμως επειδή θα μπει και στο ψυγείο θα σφίξει πολύ.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό μπολ και καλύπτουμε το εσωτερικό του με διαφανή μεμβράνη.
Αδειάζουμε το μείγμα τερίνας μέσα στο μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί.
Αναποδογυρίζουμε την τερίνα σολομού σε πιατέλα και γαρνίρουμε με κριτσίνια ή αλμυρά μπισκότα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.