Πέστροφα στο φούρνο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 3-4 μεγάλες πέστροφες
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 ντομάτες ώριμες κομμένες σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο στη πρέσα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 4-5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- Αλάτι-πιπέρι
- Λίγη ρίγανη
- Ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τον άνηθο, και τις ντομάτες μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στρώνουμε τις πατάτες στη σειρά.
Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και από πάνω στρώνουμε τα ψάρια.
Με ένα κουτάλι ρίχνουμε επάνω στα ψάρια τη σάλτσα με τα κρεμμύδια και περιχύνουμε με το άσπρο κρασί.
Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και λίγο άνηθο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και τα ψάρια.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.