Ροδακινόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για τη ζύμη:
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1 βανίλια
- Μία πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη Υλικά για τη γέμιση:
- 6 ροδάκινα
- 4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλιά σούπας φυτική μαργαρίνη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 ½ κουταλιά σούπας κοφτή κορν-φλάουρ
- Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
- Φυτική μαργαρίνη για το ταψί
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς πάνω-κάτω.
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη, με το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη ζάχαρη να γίνει ένα μείγμα ψιχουλιαστό.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό.
Μόλις αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μίξερ η ζύμη μας είναι έτοιμη και σταματάμε το μίξερ.
Μπορεί να μην χρειαστεί να προσθέσουμε όλο το νερό ή και το αντίθετο ανάλογα με τη θερμοκρασία των υλικών μας.
Πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μπάλα και τη τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη.
Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε τα ροδάκινα από τη φλούδα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Αδειάζουμε τις φέτες από τα ροδάκινα σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, τη μαργαρίνη και το κορν-φλάουρ.
Ανακατεύουμε πολύ καλά τη γέμιση να διαλυθεί το κορν- φλάουρ με τη ζάχαρη και αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε τα 2/3 της ζύμης για τη βάση της πίτας και κρατάμε το 1/3 της ζύμης για να καλύψουμε τη πίτα μας.
Βουτυρώνουμε με μία κουταλιά περίπου σούπας το ταψί μας.
Ανοίγουμε το φύλλο για τη βάση της πίτας ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα, έτσι ώστε το φύλλο να είναι μεγαλύτερο από το ταψί μας και να καλύπτει τα τοιχώματα.
Αδειάζουμε πάνω στο φύλλο τη γέμιση με τα ροδάκινα και την απλώνουμε να πάει παντού.
Ανοίγουμε σε φύλλο την υπόλοιπη ζύμη, σκεπάζουμε τα ροδάκινα και τυλίγουμε τις άκρες προς τα μέσα.
Αν το κάτω φύλλο είναι πολύ μεγαλύτερο από τα τοιχώματα του ταψιού το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
Χαράζουμε τη πίτα σε διαγώνια κομμάτια, πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει η ροδακινόπιτα και να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν είναι έτοιμη και μόλις κρυώσει πολύ καλά σερβίρουμε σε κομμάτια.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.