Πατάτες ροστί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό πατάτες
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τρίβουμε στο τρίφτη από τη χοντρή του πλευρά.
Ρίχνουμε τις τριμμένες πατάτες στο νερό για να μην μαυρίσουν και βάζουμε στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
Παίρνουμε με τη μία χούφτα μας πατάτα τριμμένη, τη ρίχνουμε στο τηγάνι και με ένα πιρούνι τη στρώνουμε να πάει παντού για να έχει το ίδιο πάχος.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.
Με μία σπάτουλα αναποδογυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
Αλατίζουμε και σερβίρουμε τις πατάτες ροστί με σάλτσα της αρεσκείας μας ή τις σερβίρουμε σκέτες με φρεσκοτριμμένη ρίγανη.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.