Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Κράκερς

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 ¼ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 1 κουταλιά σούπας αλάτι
  • Μαυροκούκι
  • Λιναρόσπορο
  • Παπαρουνόσπορο
  • Ελαιόλαδο για άλειμμα

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα 5 πρώτα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
Αν χρειαστεί η ζύμη περισσότερο αλεύρι ρίχνουμε με ένα κουτάλι σούπας τμηματικά όσο χρειάζεται για να ξεκολλήσει το ζυμάρι μας από τα τοιχώματα του μπολ.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί 20 λεπτά.
Παίρνουμε 2 φύλλα αντικολλητικής λαδόκολλας και τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα στα δύο φύλλα. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 1/2 εκατοστού.
Αφαιρούμε το πάνω μέρος της λαδόκολλας και αλείφουμε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.
Πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο, λιναρόσπορο και μαυροκούκι τη ζύμη και με τη ροδέλα της πίτσας κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα με τη κομμένη ζύμη σε μία λαμαρίνα και ψήνουμε σε αέρα μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές