Μπισκότα με μπαχαρικά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη (μαλακή)
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού φυτική μαργαρίνη (μαλακή)
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 κουταλάκια γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 5 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Χρωματιστή ζάχαρη για το τύλιγμα
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη πολύ καλά και προσθέτουμε τα μπαχαρικά.
Συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι λίγο-λίγο.
Μόλις δούμε πως ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μίξερ, σταματάμε το ανακάτεμα και δεν συμπληρώνουμε αλεύρι για να μην σφίξει η ζύμη.
Παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη και ανοίγουμε με το πλάστη, φύλλο του ενός εκατοστού και με στρογγυλό κουπ-άτ κόβουμε τα μπισκότα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη χρωματιστή ζάχαρη και περνάμε ένα – ένα τα μπισκότα μας, πιέζοντας τα ελαφριά να κολλήσει η ζάχαρη.
Τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
*Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη χρωματιστή ζάχαρη, με τρούφα κουβερτούρας ή καστανή ζάχαρη.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.