Πέστο παντζαριού
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό παντζάρια βρασμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
- Αλάτι
- Ξύδι
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αδειάζουμε μέσα στο μπλέντερ τα παντζάρια, τα καρύδια με το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε καλά.
Ενώ είναι σε λειτουργία το μπλέντερ προσθέτουμε λίγο ξύδι, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μία πηχτή αλοιφή.
Σταματάμε το μπλέντερ, δοκιμάζουμε τη γεύση και συμπληρώνουμε ανάλογα με το πόσο ξινό ή αλμυρό θέλουμε το πέστο μας, με ξύδι ή αλάτι.
Αν θέλουμε να είναι πιο ρευστό το μείγμα αραιώνουμε με ελάχιστο χλιαρό νερό.
Διατηρείτε σε αεροστεγές δοχείο μέσα στο ψυγείο, για δέκα ημέρες τουλάχιστον μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.