Κυπριακά ελιοπιτάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Για τη ζύμη:
- 3 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
- 1 ½ ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- 1 ½ κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι Για τη γέμιση:
- 1/2 κιλό ελιές καθαρισμένες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε τα υλικά για τη γέμιση και ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί στις λαμαρίνες μας.
Παίρνουμε μικρά κομμάτια ζύμης και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια το φύλλο, παίρνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τη τοποθετούμε στην άκρη του τριγώνου από τη φαρδιά πλευρά του.
Τυλίγουμε το ελιοπιτάκι σε ρολό σε σχήμα κρουασάν και τοποθετούμε ένα-ένα στη λαμαρίνα.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
*Αν δεν σας αρέσει ο κόλιανδρος, μπορείτε να τον παραλείψετε και να προσθέσετε φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Σχόλια Συνταγής
Ντίντα
nistisimo.gr