Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Γαύρος ξυδάτος

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό γαύρο χοντρό
  • Αλάτι χοντρό
  • Ξύδι
  • Σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • 1-2 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
  • Ρίγανη ή θυμάρι


Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο από το κεφάλι και τα εντόσθια.
Αφού τελειώσουμε από το καθάρισμα παίρνουμε ένα –ένα ψαράκι και με τα δάκτυλα μας αφαιρούμε κατά μήκος το κόκκαλο και συγχρόνως μοιράζουμε στη μέση το ψάρι.
Παίρνουμε ένα τάπερ και καλύπτουμε το πάτο με μία στρώση χοντρό αλάτι. Στρώνουμε πάνω στο αλάτι μία στρώση γαύρο και συνεχίζουμε σε στρώσεις κάνοντας την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ψάρι.
Καλύπτουμε τη τελευταία στρώση γαύρου με χοντρό αλάτι και αφήνουμε για 4 ώρες να βγάλουν τα υγρά τους.
Ξεπλένουμε από το αλάτι ένα –ένα τα φιλέτα ψαριού σε νερό.
Τοποθετούμε ξανά μέσα σε ένα τάπερ και καλύπτουμε με ξύδι. Αφήνουμε για 1/2 ώρα μέσα στο ξύδι, στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα ρηχό τάπερ.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες, πασπαλίζουμε με ρίγανη και καλύπτουμε το γαύρο με το ελαιόλαδο και το καλαμποκέλαιο.
Σερβίρουμε το γαύρο με φρέσκια ρίγανη και αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
*Το καλαμποκέλαιο το βάζουμε για να μην πήζει το ελαιόλαδο στο ψυγείο και να διατηρείτε σε υγρή μορφή.






Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές