Γαρίδες τουρσί
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια κατεψυγμένες γαρίδες με ουρά
- 1 κρεμμύδι ξερό σε φέτες
- 1 λεμόνι με τη φλούδα σε λεπτές φέτες
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μηλόξιδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο – καλαμποκέλαιο
- 2 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
- 2 κουταλιές σούπας κάππαρη
- Αλάτι, Ρίγανη, θυμάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Πιπέρι σε κόκκους (προαιρετικά)
- Άνηθο ψιλοκομμένο
Αφήνουμε τις γαρίδες να ξεπαγώσουν και τις πλένουμε πολύ καλά σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό σέλινο, το μισό κρεμμύδι, τις μισές φέτες λεμονιού, το αλάτι και το νερό.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία και μόλις πάρει τη πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την ένταση και βράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και βράζουμε για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει.
Παίρνουμε ένα αποστειρωμένο βάζο και στρώνουμε ενναλάξ φέτες κρεμμύδι, κάππαρη, γαρίδες, άνηθο, μυρωδικά μέχρι να γεμίσει.
Καλύπτουμε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και σφραγίζουμε το βάζο. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 3 μέρες και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.