Πλιγούρι πιλάφι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φιδέ σπασμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/2 κύβο φρέσκων λαχανικών
- Λίγο ελαιόλαδο
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- Αλάτι
- Λίγο πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το φιδέ.
Ανακατεύουμε συνεχώς να ροδίσει ο φιδές και ρίχνουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το κύβο λαχανικών, το πλιγούρι, αλάτι-πιπέρι και τέλος το χλιαρό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μόλις αρχίσει ο κοχλασμός βράζουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα.
Κλείνουμε με ένα καπάκι τη κατσαρόλα και αφήνουμε να φουσκώσει το πλιγούρι και να γίνει σπυρωτό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.