Μωσαϊκό με ζελέ
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φακελάκι ζελέ με γεύση κεράσι
- 1 φακελάκι με γεύση πορτοκάλι
- 1 φακελάκι ζελέ πράσινο
- 1 φακελάκι ζελέ με γεύση ανανά
- 1 φυτική σαντιγί 250ml παγωμένη
- 1 φακελάκι ζελέ κίτρινο
Διαλύουμε σε ξεχωριστά μπολ τα τέσσερα διαφορετικά χρώματα ζελέ, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Την επόμενη μέρα διαλύουμε το δεύτερο φακελάκι κίτρινο ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα ζελέ που έχουν πήξει, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι και τα ρίχνουμε σε ένα πυρέξ ανακατεμένα.
Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί στο μίξερ, προσθέτουμε το κίτρινο ζελέ και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο πυρέξ με τα ζελέ να πάει παντού, στρώνουμε με μία σπάτουλα την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
*Αν θέλουμε λαδώνουμε μία φόρμα του κέικ, ή ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη ένα μπολ, ρίχνουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Μόλις παγώσει το γλυκό, αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
*Μπορούμε αν θέλουμε να ρίξουμε στη σαντιγί και ασπρισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα.
*Για να φτιάξουμε το πράσινο ζελέ ρίχνουμε μερικές σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής στο κίτρινο ζελέ, ή χρησιμοποιούμε πράσινο τσάι που μας δίνει και γεύση, μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα, για να φτιάξουμε το πορτοκαλί και ούτω καθεξής.
*Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε σκόνη ζελατίνης άχρωμη και να φτιάξουμε ότι χρώμα ζελέ θέλουμε με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής π.χ. μπλε, μωβ κ.τ.λ.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.