Πλιγούρι με μύδια και λαχανικά
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1/2 κιλό μύδια καθαρισμένα(κατεψυγμένα)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
- 1 ποτήρι νερού πλιγούρι
- 2 ποτήρια νερού χλιαρό νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού μείγμα κινέζικων μπαχαρικών(Chinese 5 Spice)
- Αλάτι-πιπέρι
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το ένα κουταλάκι κινέζικων μπαχαρικών μαζί με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
Ρίχνουμε στη ίδια κατσαρόλα το χλιαρό νερό με το πλιγούρι, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μία βράση.
Όταν πάρει τη πρώτη βράση προσθέτουμε τα κατεψυγμένα μύδια.
Επειδή τα μύδια είναι κατεψυγμένα θα περιμένουμε να πάρει ακόμη μία βράση το φαγητό και κλείνουμε την εστία.
Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στην εστία και κλείνουμε με το καπάκι.
Στο διάστημα αυτό το πλιγούρι θα φουσκώσει και θα γίνει σπυρωτό.
*Η αναλογία για το πλιγούρι είναι 1 πλιγούρι προς 3 νερό, όμως τα μύδια επειδή είναι κατεψυγμένα και θα βγάλουν υγρά συμπληρώνουμε μόνο αν χρειαστεί με λίγο χλιαρό νερό.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.