Ριζότο με σπανάκι και γαρίδες
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια μικρές γαρίδες
- 500 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμό από 1 λεμόνι
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και το βάζουμε στην εστία της κουζίνας μας να κάψει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Μόλις μαλακώσουν τα κρεμμύδια προσθέτουμε το σπανάκι με τα μυρωδικά (άνηθο και μαϊντανό), το αλάτι, το πιπέρι και τέλος το χυμό λεμονιού.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και τα τελευταία 6-7 λεπτά προσθέτουμε τις γαρίδες.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα να δέσει η σάλτσα μας και όταν είναι έτοιμο, σερβίρουμε ζεστό το φαγητό μας γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού.
*Για περισσότερο άρωμα και φρεσκάδα όταν αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία, προσθέστε στο φαγητό ξύσμα από 1 λεμόνι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.