Κρεμμυδοπιτάκια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 20 πιτάκια:
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο περασμένες από τη πρέσα σκόρδου
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 8-10 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Μοσχοκάρυδο τριμμένο
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια με το σκόρδο, τη πιπεριά, τον άνηθο, το μαϊντανό και τα ντοματάκια.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και πασπαλίζουμε με τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μελώσουν.
Όταν δούμε πως η γέμιση έμεινε μόνο με το λάδι της κατεβάζουμε από την εστία το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Κόβουμε τα φύλλα από τη μακριά τους πλευρά στη μέση, τα διπλώνουμε ξανά στη μέση και τα ξανακόβουμε έτσι ώστε να μας δώσει 4 μακριές λωρίδες,(40 στο σύνολο).
Παίρνουμε μία λωρίδα την λαδώνουμε ελαφριά με λίγο ελαιόλαδο και από πάνω τοποθετούμε άλλη μία λωρίδα.
Τη δεύτερη λωρίδα δεν την λαδώνουμε για να μην μας βγουν πολύ λαδερά τα πιτάκια.
Με ένα κουτάλι της σούπας βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά γέμιση στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε σε τρίγωνα πιτάκια.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία ανά δύο λωρίδες τη κάθε φορά μέχρι να τελειώσει η γέμιση.
Τοποθετούμε τα πιτάκια σε λαμαρίνα με αντικολλητική λαδόκολλα και με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια τους με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν καλά τα κρεμμυδοπιτάκια και να γίνουν τραγανά.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.