Κατηγορία Φαγητά / Ψωμί

Λαγάνα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 15 γραμμάρια νωπή μαγιά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • Χλιαρό νερό όσο πάρει ( 600-650 ml νερό)
  • Μαύρο σουσάμι
  • Άσπρο σουσάμι

Διαλύουμε τη μαγιά σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά και το νερό λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Αφού ζυμώσουμε πολύ καλά σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και μια κουβέρτα. Αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος 1½ -2 ώρες ανάλογα με τη θερμοκρασία δωματίου.
Παίρνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε αντικολλητική λαδόκολλα.
Βάζουμε το ένα μέρος της ζύμης μέσα στο ταψί και το πλάθουμε με τα χέρια να ανοίξει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Με τα δάκτυλα μας πιέζουμε σε διάφορα σημεία, (αφήνουμε τα δακτυλικά μας αποτυπώματα επάνω στη ζύμη), και βρέχουμε την επιφάνεια της λαγάνας με λίγο νερό. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το άσπρο και το μαύρο σουσάμι.
Αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά σε ζεστό μέρος σκεπασμένες για 45-50 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές