Αλάδωτη κρέμα με μπανάνα
Εκτέλεση
Συστατικά
- Υλικά για τη κρέμα (6 μπολάκια)
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό μπανάνα
- 2 μπανάνες
- 4 κουταλιές σούπας γεμάτες κορν – φλάουρ
- 4 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
- 1 κουταλάκι γλυκού χυμό λεμόνι
- Τριμμένη κουβερτούρα για γαρνίρισμα
- 3-4 φρυγανιές Για το σιρόπι:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 1/2 βανίλια
Λιώνουμε στο μπλέντερ τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού να γίνουν πουρές.
Σε μία κατσαρόλα διαλύουμε το κορν φλάουρ στο χυμό μπανάνας και προσθέτουμε το πουρέ μπανάνας, τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη κατσαρόλα στην εστία της κουζίνας μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και αφήνουμε να χλιάνει μέχρι να ετοιμάσουμε το σιρόπι.
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και βράζουμε για 3 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τις φρυγανιές και τις σπάμε σε μικρά κομμάτια.
Βουτάμε τις φρυγανιές στο κρύο σιρόπι και τις τοποθετήσουμε στα μπολάκια έτσι ώστε να φτιάξουμε μία βάση.
Με ένα κουτάλι σούπας βάζουμε κρέμα μέχρι να γεμίσει το μπολ και γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα.
*Μπορούμε να βάλουμε δύο στρώσεις φρυγανιά εναλλάξ με κρέμα μπανάνας και να γαρνίρουμε με τριμμένα φουντούκια.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.