Κουνουπίδι σαλάτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 σκελίδα σκόρδο (προεραιτικά)
- 1 καρότο τριμμένο
- Σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Άνηθο ψιλοκομμένο Υλικά για τη σάλτσα:
- 1 κουταλάκι γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
- 4 κουταλιές σούπας vegan μαγιονέζα
- Πιπέρι
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 200 βαθμούς.
Χωρίζουμε το κουνουπίδι σε μικρές φούντες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Αδειάζουμε το κουνουπίδι μέσα σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε μέχρι να ροδίσει λίγο (να παραμείνει τραγανό) και αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε μία σαλατιέρα και αδειάζουμε μέσα το κουνουπίδι, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, αλάτι, πιπέρι και τα υλικά της σάλτσας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
ιωαννα
Ήθελα να ρωτήσω, σε ποιό στάδιο χρησιμοποιούμε την vegan μαγιονέζα? Στο σερβιρισμα μαζί με την σάλτσα μουστάρδας/μελιού ή στο ψήσιμo μαζί με το ελαιόλαδο?
Σας ευχαριστώ!
nistisimo.gr