Σολομός με βότκα
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 2 μερίδες:
- 1 κομμάτι σολομού γύρω στα 600 γραμμάρια
- 2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο περασμένη από τη πρέσα
- 1 ποτηράκι του κρασιού βότκα
- 6-7 ντοματάκια κομμένα στη μέση
- Αλάτι-πιπέρι
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα για μαγειρική
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο να μαλακώσουν.
Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά προτού ρίξουμε στο τηγάνι τα ντοματάκια.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φυτική κρέμα, το πελτέ ντομάτας, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στην εστία μας.
Συμπληρώνουμε στη σάλτσα μας το χλιαρό νερό και βάζουμε στο τηγάνι το φιλέτο σολομού.
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά να ψηθεί το ψάρι και να δέσει η σάλτσα μας.
Σερβίρουμε ζεστό το σολομό με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο και αν θέλουμε γαρνίρουμε με ρύζι της αρεσκείας μας ή με πουρέ πατάτας.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Όλγα
Ευχαριστώ!
Καλή αυριανή!
Όλγα
Χρησιμοποίησα τσίπουρο και το άρωμά του καθώς εξατμιζότανε γέμισε αρώματα την κουζίνα, αλλά το πολύ ιδιαίτερο ήταν η υπέροχη σάλτσα! Ο σολομός καθώς ψήνονταν μέσα στην πλούσια σάλτσα που τον ¨αγκάλιαζε¨παρέμεινε ζουμερός και
απολαύσαμε ένα γευστικότατο γκουρμέ πιάτο!!!
Ένα νόστιμο διάλειμμα στη νηστεία και την επόμενη Κυριακή θα το μαγειρέψω ξανά!Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει και στα πεθερικά μου.
Ευχαριστούμε πολύ!
Καλή προετοιμασία για το Πάσχα!
nistisimo.gr
Την επόμενη φορά αν μπορείς στείλε μας μία φωτογραφία στην Ομάδα για nistisimo.gr, ώστε να την δουν και οι φίλες μας!
Καλή εβδομάδα σου εύχομαι!