Κανελόνια
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο κανελόνια Για τη γέμιση:
- 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 ντομάτα ώριμη
- 1 φλιτζάνι τσαγιού αρακά
- 2 καρότα κομμένα σε κύβους
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
- Άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού φυτικό τυρί τριμμένο
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο Για τη σάλτσα:
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι-πιπέρι
- Φυτικό τυρί τριμμένο για πασπάλισμα
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο να φτιάξουμε πρώτα τη γέμιση και σοτάρουμε τα καρότα , τον αρακά και τα κολοκυθάκια.
Ρίχνουμε μέσα στο μούλτι τη ντομάτα , τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και αφού τα ψιλοκόψουμε τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα λαχανικά. Αφήνουμε να πάρουν βράση και να εξατμιστούν τα υγρά τους και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά να κρυώσει η γέμιση. Ρίχνουμε στη γέμιση το φυτικό τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γεμίσουμε τα κανελόνια.
Σε μία πιο μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα υλικά της σάλτσας και μόλις βράσει 5 λεπτά αφαιρούμε τα μπαχαρικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Παίρνουμε τα κανελόνια, τα γεμίζουμε με ένα κουτάλι με τη γέμιση και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα πυρέξ.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας τα κανελόνια να τα καλύπτει και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίζουμε με το φυτικό τυρί. Ξαναβάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά να λιώσει το τυρί και μόλις κάνει κρούστα βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο .
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.