Ρεβίθια με ρόκα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 250 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κίτρινες πιπεριές
- 1 ντομάτα
- 250 γραμμάρια ρόκα baby
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά σούπας γλυκιά πάπρικα
- Αλάτι-πιπέρι
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό από την προηγούμενη μέρα με 1 κουταλιά σούπας αλάτι.
Την επόμενη μέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαλακώσει.
Καθαρίζουμε τις πιπεριές από τα σπόρια και τις κόβουμε σε μακρόστενες φέτες.
Κόβουμε την ντομάτα σε μεγάλους κύβους και τη ρίχνουμε μαζί με τις πιπεριές στο τηγάνι.
Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά μας, χωρίς να παραψηθούν, θέλουμε να παραμείνουν τραγανά και προσθέτουμε τα ρεβίθια.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη μισή πάπρικα.
Σε μία μεγάλη σαλατιέρα αδειάζουμε τα ρεβίθια και προσθέτουμε τη ρόκα λίγο πριν σερβίρουμε για να μην μαραθεί.
Πασπαλίζουμε τη σαλάτα μας με την υπόλοιπη πάπρικα και καυτερό μπούκοβο και σερβίρουμε με ζεστές πίτες και χούμους.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.