Κατηγορία Φαγητά / Σούπες

Borscht σούπα με παντζάρια

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 3 παντζάρια περασμένα από τρίφτη
  • 3 πατάτες σε μικρούς κύβους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε μικρούς κύβους
  • 2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (προαιρετικά)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 1.200 ml νερό
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη λαχανικών (ή 1. 200 ml ζωμό λαχανικών)

Έχουμε ετοιμάσει όλα τα λαχανικά μας να είναι κομμένα από πριν, για να ξεκινήσουμε το μαγείρεμα.
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε 4 κουταλιές σούπας, τα τριμμένα παντζάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν. Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα τις πατάτες σε κύβους, τα καρότα σε φέτες και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σέλερι και τις πιπεριές να μαλακώσουν και τα αδειάζουμε στη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη κέτσαπ, τα φύλλα δάφνης, τον άνηθο, το σκόρδο λιωμένο (τα φασόλια στο τέλος, γιατί είναι ήδη βρασμένα στη κονσέρβα), αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσει ο ζωμός και σερβίρουμε τη σούπα μας ζεστή με φρέσκο ψιλοκομμένο άνηθο και καυτερό πιπέρι μπούκοβο.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές