Γιουβαρλάκια με πλιγούρι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τσαγιού πλιγούρι
- 2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
- 4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 κουταλιές σούπας νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι γλυκού κίμινο
- 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη λαχανικών
- Άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 300 γραμμάρια σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Καυτερό πιπέρι για το σερβίρισμα
Αδειάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αλεύρι, το σιμιγδάλι, τη πάπρικα, το αλάτι, πιπέρι, κίμινο και το νερό.
Ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά.
Στην αρχή το μείγμα θα είναι τριφτό όμως αν συνεχίσετε το ζύμωμα θα ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 1 λίτρο νερό με λίγο αλάτι, τη σκόνη λαχανικών και το ελαιόλαδο να βράσουν. Μόλις πάρει δύο τρεις βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά στην εστία μας και προσθέτουμε το σπανάκι.
Βρέχουμε τα χέρια μας με λίγο νερό και παίρνουμε μικρή ποσότητα από το πλιγούρι και πλάθουμε σε κεφτεδάκια.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία και μόλις τελειώσουμε το πλάσιμο ρίχνουμε ένα – ένα τα κεφτεδάκια μέσα στη κατσαρόλα με το ζωμό.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα γιουβαρλάκια να έρθουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Σερβίρουμε ζεστά με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με καυτερό πιπέρι.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.