Καλαμαράκια πικάντικα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόλιαντρου (σπασμένους)
- 1 σφηνάκι ούζο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Λίγο ελαιόλαδο
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα
- 1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη
- Αλάτι-πιπέρι
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τους κόκκους κόλιαντρου μισοσπασμένους, τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό, το ξύσμα λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.