Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Καλαμαράκια πικάντικα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκους κόλιαντρου (σπασμένους)
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό καλαμαράκια, καθαρισμένα
  • 1 καυτερή πιπεριά ολόκληρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά, τους κόκκους κόλιαντρου μισοσπασμένους, τα καλαμαράκια και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το ούζο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό, το ξύσμα λεμονιού και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές