Μαυρομάτικα φασόλια με μύδια
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 4 πίτες:
- 500 γραμμάρια φασόλια μαυρομάτικα
- 1 κύβο λαχανικών
- 300 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 5 κουταλιές σούπας λευκό ξύδι
- 2 ντομάτες
- Αλάτι-πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Κόκκινο καυτερό πιπέρι (μπούκοβο) για σερβίρισμα
- Καυτερή σάλτσα τσίλι για σερβίρισμα
- 4 Κυπριακές πίτες
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασόλια με τον κύβο λαχανικών και τα στραγγίζουμε.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε δυνατή φωτιά τα μύδια με το κρασί και το νερό για 5 λεπτά και στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.
Αφαιρούμε από τις ντομάτες τη σάρκα και κόβουμε το εξωτερικό μέρος της, σε κύβους.
*(τη σάρκα της ντομάτας την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για κάποια άλλη συνταγή).
Αδειάζουμε σε μία μεγάλη σαλατιέρα, τα μύδια, τα φασόλια, τα κομμένα λαχανικά, τα μπαχαρικά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και διορθώνουμε τη γεύση ανάλογα με το γούστο μας.
Σερβίρουμε μέσα σε ψημένες κυπριακές πίτες και σε μικρά μπολ τη καυτερή σάλτσα τσίλι και το κόκκινο πιπέρι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.