Mανιταροπίλαφο
Εκτέλεση
Συστατικά
- 500 γραμμάρια μανιτάρια πόρτομπέλο κομμένα σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια ρύζι καστανό
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι, πιπέρι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι με νερό να το σκεπάζει και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Αφού εξατμιστούν τα υγρά τους προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά.
Συμπληρώνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό, αλάτι-πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά.
Μετά από 5 λεπτά προσθέτουμε το ρύζι (ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει) και μόλις απορροφηθούν τα υγρά αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Σερβίρουμε ζεστό και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ψιλοκομμένο μαϊντανό.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.