Σουπιές κρασάτες με πορτοκάλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- ξερή φλούδα πορτοκαλιού
- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 φλιτζάνι τσαγιού άσπρο κρασί
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες
- μπαχάρι σε κόκκους
- 250 ml χυμό ντομάτας
- 1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές. Αφαιρούμε το δέρμα και κόβουμε σε κομμάτια.
Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα με τα μπαχαρικά και τη φλούδα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα κομμάτια της σουπιάς και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το πελτέ.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Συμπληρώνουμε με λίγο χλιαρό νερό, σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να χυλώσει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με πατάτες τηγανητές ή ρύζι πιλάφι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.