Μαρμελάδα με φλούδες πορτοκάλι
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 κιλό πορτοκάλια
- 1800 γραμμάρια ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα περνάμε από το τρίφτη του τυριού ίσα να βγει η φλούδα, (το ξύσμα). Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από τις φλούδες και ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τη ψίχα πορτοκαλιού, με νερό να τα σκεπάζει και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τη ψίχα και σε ένα μούλτι τη λιώνουμε να γίνει παχύρευστος πολτός.
Μέσα σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού με μπόλικο νερό και μόλις αρχίσει ο βρασμός, σουρώνουμε και συμπληρώνουμε με καθαρό νερό.
Ξαναβράζουμε τις φλούδες και μόλις μαλακώσουν αρκετά κατεβάζουμε από τη φωτιά και ξανασουρώνουμε. Δοκιμάζουμε αν έχουν ξεπικρήσει οι φλούδες αρκετά για το γούστο μας και συνεχίζουμε τη μαρμελάδα μας, αλλιώς συμπληρώνουμε με καθαρό νερό και ξαναβράζουμε.
Αφού τελειώσουμε με το ξεπίκρισμα, κόβουμε τις φλούδες σε λεπτές λωρίδες και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το πολτό πορτοκαλιού.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις δέσει η μαρμελάδα αφήνουμε να κρυώσει και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.