Κατηγορία Φαγητά / Θαλασσινά

Θράψαλο κεφτέδες

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 2 μεγάλα θράψαλα
  • 2 φέτες ψωμί τόστ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 ντομάτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια γλυκού θυμάρι φρέσκο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μπέικιν-πάουντερ
  • Αλεύρι για αλεύρωμα
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Καθαρίζουμε τα θράψαλα από το εσωτερικό τους και αφαιρούμε το δέρμα.
Χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα και ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.
Το σώμα το ρίχνουμε μαζί με τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε ένα μούλτι και τα πολτοποιούμε όσο μπορούμε.
Σε λίγο νερό μουσκεύουμε τις φέτες ψωμιού και τις στύβουμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα του θράψαλου σε ένα μπολ μαζί με τα μυρωδικά, το ψωμί, τη τριμμένη πατάτα (περασμένη από ψιλό τρίφτη), το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, το μπέικιν-πάουντερ, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει και μετά πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια μας και βάζουμε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι να κάψει.
Χαμηλώνουμε την ένταση στην εστία μας και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και σαλάτα της αρεσκείας μας.
*Αν το μείγμα δεν είναι αρκετά σφικτό προσθέτουμε λίγο ψωμί, ή φρυγανιά τριμμένη.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές