Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Χωνάκια σφολιάτας με τονοσαλάτα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

    Υλικά για 6 χωνάκια:
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 6 χωνάκια παγωτού
  • 1 κονσέρβα τόνο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρή ντομάτα κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 3-4 κουταλιές σούπας φυτική μαγιονέζα
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλουμινόχαρτο
  • Λίγο ελαιόλαδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε κατά μήκος με το μαχαίρι της πίτσας λωρίδες φάρδους 3 εκατοστών.
Παίρνουμε ένα-ένα τα χωνάκια παγωτού και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε το αλουμινόχαρτο στα χωνάκια και αρχίζουμε να τα τυλίγουμε ένα-ένα με τις λωρίδες σφολιάτας κυκλικά έτσι ώστε να καλυφθούν τα χωνάκια με τη ζύμη και να μην έχουν κενά.
Τοποθετούμε τα χωνάκια με το στόμιο προς τα κάτω όρθια και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε τη τονοσαλάτα.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το τόνο και τον λιώνουμε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βγάζουμε τα χωνάκια σφολιάτας από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Αφαιρούμε τα χωνάκια με το αλουμινόχαρτο και γεμίζουμε τα χωνάκια από σφολιάτα με τη τονοσαλάτα και σερβίρουμε.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές