Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Γιουβέτσι μανιταριών

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 6 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κριθαράκι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό
  • Μία πρέζα κανέλα
  • Μία πρέζα ζάχαρη
  • Αλάτι-πιπέρι

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο.
Συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το σοτάρισμα και ρίχνουμε στη κατσαρόλα τις φέτες μανιταριών.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί ο όγκος τους και σβήνουμε με το κρασί.
Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα φύλλα δάφνης, τη κανέλα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία.
Αδειάζουμε τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτουμε το κριθαράκι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο.
Ψήνουμε για 1/2 ώρα περίπου μέχρι μαλακώσει το κριθαράκι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές