Τιμπάλ με γέμιση πλιγούρι
Εκτέλεση
Συστατικά
-
Υλικά για 6 τεμάχια:
- 2 μελιτζάνες φλάσκες
- 3 πιπεριές Φλωρίνης Για τη γέμιση:
- 1 φλιτζάνι τσαγιού πλιγούρι
- 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κολοκυθάκι σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
- 1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
- 1 φλιτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φιδέ
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς γκριλ.
Πλένουμε πολύ καλά τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες του ενός εκατοστού από τη μακριά τους πλευρά.
Παίρνουμε μία λαμαρίνα και την καλύπτουμε με ένα κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στη λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Βάζουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο, ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν από την μία πλευρά και τις αναποδογυρίζουμε για να ροδίσουν κι από την άλλη.
Πλένουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν.
Βάζουμε τις πιπεριές μόλις τις βγάλουμε από το φούρνο σε ένα σακουλάκι και το κλείνουμε καλά. Αφήνουμε για 20 λεπτά και μετά τις ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.
Προσπαθούμε όσο μπορούμε να βγαίνουν τα κομμάτια της πιπεριάς μακριά για να τυλίξουμε τα τιμπάλ.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι να ροδίσει. Σπάμε το φιδέ σε μικρά κομμάτια και τον ρίχνουμε στη κατσαρόλα.
Σοτάρουμε το φιδέ με το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τους κύβους λαχανικών. Μόλις ροδίσουν ρίχνουμε το χυμό ντομάτας.
Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και μόλις πάρει την πρώτη βράση ρίχνουμε το πλιγούρι.
Ανακατεύουμε ξανά και προσθέτουμε το χλιαρό νερό. Μόλις ξαναπάρει βράση, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και την κλείνουμε με το καπάκι. Μετά από 1/2 ώρα πρέπει να έχει γίνει σπυρωτό το πλιγούρι και να μην έχει υγρά.
Στη συνέχεια παίρνουμε 6 ατομικά φορμάκια για μάφιν και τα λαδώνουμε ελαφριά.
Στρώνουμε στον πάτο εναλλάξ μία μελιτζάνα, μία πιπεριά μέχρι να καλυφθούν και τα πλαϊνά και προσπαθούμε να μην αφήνουμε κενά.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε με πλιγούρι και γυρίζουμε προς τα μέσα τα κομμάτια που εξέχουν.
Αφήνουμε για 2 ώρες να σταθεροποιηθούν κι αφού ξεφορμάρουμε τα τιμπάλ σερβίρουμε ως συνοδευτικό.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.