Πιπερόπιτα
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- Αλάτι-πιπέρι
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο να σοταριστούν.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε μαζί με το σκόρδο και κόβουμε τη ντομάτα σε μικρούς κύβους.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τη ντομάτα και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να μαλακώσουν.
Συμπληρώνουμε με ελάχιστο νερό, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρουμε το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και απλώνουμε τη γέμιση με τις πιπεριές σε όλη την επιφάνεια του φύλλου, αφήνοντας ένα μικρό κενό γύρω-γύρω.
Τυλίγουμε τα πλαϊνά προς τα μέσα και συνεχίζουμε το τύλιγμα κατά μήκος γίνει ένα μακρόστενο ρολό.
Χαράζουμε απαλά το ρολό σε φέτες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.