Χταπόδι τηγανητό
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 μέτριο χταπόδι
- 1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι ή καστανή ζάχαρη
- Αλάτι-πιπέρι
- Αλεύρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 2-3 δαφνόφυλλα
Βράζουμε το χταπόδι με τα δαφνόφυλλα σε μία κατσαρόλα με νερό μέχρι να μαλακώσει.
Κόβουμε το κεφάλι σε 2-3 μέρη και αφήνουμε τα πλοκάμια ολόκληρα.
Αλευρώνουμε τα κομμάτια καλά και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και προσθέτουμε το μέλι.
Αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά να βράσει έως ότου καραμελώσει η σάλτσα και σερβίρουμε.
*Το μέλι και το ξύδι το βάζουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό ή ξινό το θέλουμε.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.