Μακαρονάδα με σάλτσα φυτικής φέτας
Εκτέλεση
Συστατικά
- 1 πακέτο μακαρόνια Ν.7
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κιλό φυτική φέτα σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 500 γραμμάρια ντοματάκια
- 3/4 φλιτζάνι τσαγιού φυτική κρέμα σόγιας
- Λίγο αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
- Ρίγανη
Βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι και τον κύβο λαχανικών και τα στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι,(κρατάμε 1 φλιτζάνι ζωμό από τα μακαρόνια για τη σάλτσα).
Βάζουμε στην εστία μία μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα ντοματάκια με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί (πετάμε το σκόρδο).
Λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι και τη ρίχνουμε στη κατσαρόλα με τη φυτική κρέμα, τη φέτα σόγιας, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά και μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτουμε τα ντοματάκια.
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από την εστία και ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με τριμμένη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
*Σερβίρουμε αμέσως γιατί πήζει η σάλτσα.
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.