Μακαρονάδα μπολονέζ λαχανικών
Εκτέλεση
Συστατικά
- 2 καρότα σε μικρά κυβάκια
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γραμμάρια ψιλές φακές βρασμένες
- 150 γραμμάρια μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 κουταλιά σούπας πάπρικα γλυκιά
- 500 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
- 250 ml κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- Μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 125 ml ελαιόλαδο
Ψιλοκόβουμε τα καρότα σε πολύ μικρά κυβάκια, το σέλινο και τα κρεμμύδια τα ψιλοκόβουμε όσο μπορούμε και τα μανιτάρια τα τρίβουμε σε ένα μπλέντερ να γίνουν κιμάς.
Παίρνουμε μία φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σέλερι, τα κυβάκια καρότου και το κιμά μανιταριών και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και δάφνη.
Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε με μακαρόνια σπαγγέτι.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!
Σχόλια Συνταγής
Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.