Κατηγορία Φαγητά / Ψάρι

Μακαρονάδα με πεσκανδρίτσα

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 1 κιλό πεσκανδρίτσα (χωρίς δέρμα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • Μία πρέζα κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό

Βράζουμε το ψάρι και με μία κουτάλα το αφαιρούμε από τη κατσαρόλα.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε στο ζωμό του ψαριού. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στο σουρωτήρι μέχρι να ετοιμάσουμε τη σάλτσα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, το δαφνόφυλλο, τη κανέλα και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στο τηγάνι το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα μας και λίγο πριν αφαιρέσουμε το τηγάνι ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε να πάει η σάλτσα παντού, κατεβάζουμε το τηγάνι από την εστία και προσθέτουμε τα ψάρια.
Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές