Κατηγορία Φαγητά / Ζυμαρικά

Πένες με σάλτσα τόνου

Βαθμολογήστε και σεις την συνταγή!
closeΗ βαθμολογία σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την βαθμολόγηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Εκτέλεση

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια μακαρόνια πένες
  • 1/2 κιλό τόνο κονσέρβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 500 ml χυμό ντομάτας
  • 5 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • Ρίγανη (προαιρετικά)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Στραγγίζουμε το τόνο σε ένα σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το τόνο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε στη κατσαρόλα το χυμό ντομάτας με τη ζάχαρη.
Αλατοπιπερώνουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας σε αλατισμένο νερό.
Παίρνουμε ένα τηγάνι και με μία κουτάλα σούπας παίρνουμε μία δόση σάλτσας και με μία άλλα τρυπητή κουτάλα βάζουμε μία μερίδα μακαρόνια.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε να πάει σάλτσα παντού.
Σερβίρουμε ζεστή τη μακαρονάδα μας με φρέσκο τριμμένο πιπέρι.

Σχόλια Συνταγής

Δεν υπάρχουν σχόλια γι' αυτή την συνταγή.
closeΤο σχολιό σας καταχωρήθηκε με επιτυχία!
closeΠαρουσιάστηκε πρόβλημα κατά την καταχώρηση, παρακαλώ δοκιμάστε ξανά!

Σχολιάστε την Συνταγή

Προτεινόμενες Συνταγές